Ochrona Prywatności
(Zasady ochrony danych osobowych)


Serwis ihr24.com gromadzi dane osobowe w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883). Użytkownik zakładając konto w serwisie wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez właściciela serwisu, także do celów marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu, edycji i usunięcia danych przekazanych podczas rejestracji konta. Podanie adresu poczty elektronicznej podczas rejestracji użytkownika w serwisie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie korespondencji, w tym także korespondencji handlowej od właściciela serwisu, w myśl Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

ihr24.com chroni Państwa dane osobowe. Państwa dane nigdy nie zostaną przekazane osobom trzecim.

Jeszcze raz chcemy przypomnieć, że, zgodnie z europejskim prawem ochrony danych osobowych, w ihr24.com przestrzega się ścisłych procedur, aby chronić dane osobowe przed nieuczciwym dostępem i wykorzystaniem.

ihr24.com ma swoją siedzibę w Polsce i jej działalność podlega prawu polskiemu.


Ochrona prywatności i ciasteczka

Czym jest ciasteczko?

Ciasteczko to (niewielka) ilość danych zapisywana na komputerze użytkownika przez stronę internetową.

Dlaczego strony internetowe używają ciasteczek?

Strony internetowe nie posiadają pamięci. Użytkownik, który porusza się po danej stronie internetowej, nie jest rozpoznawany jako ten sam użytkownik na jej poszczególnych podstronach. Dzięki ciasteczkom wyszukiwarka użytkownika jest rozpoznawana przez stronę internetową. Dlatego też ciasteczka używane są głównie do zapamiętywania wyborów, jakich użytkownik dokonywał na stronie (np. do zapamiętania wybranego języka) lub rozpoznawania osoby, która ponownie odwiedza daną stronę internetową.

Czy wszystkie ciasteczka działają w taki sam sposób?

Nie, są różne rodzaje ciasteczek wykorzystywane do różnych celów. Ciasteczka różnią się w zależności od funkcji, czasu ważności i strony, która je dostarcza.

W jaki sposób ihr24.com korzysta z ciasteczek?

Oferujemy swoim użytkownikom zaawansowaną technicznie i przyjazną stronę internetową, która automatycznie dostosowuje się do ich potrzeb. Aby strona mogła działać w taki sposób, wykorzystywane są:

  • Ciasteczka techniczne: Korzystamy z ciasteczek technicznych, aby strony mogła działać prawidłowo. Wykorzystywane są one podczas tworzenia konta użytkownika, logowania. Ciasteczka techniczne są niezbędne, aby nasza strona internetowa mogła prawidłowo działać.
  • Ciasteczka funkcjonalne: Wykorzystujemy również ciasteczka funkcjonalne do zapamiętywania Twoich preferencji, aby umożliwić sprawne i efektywne korzystanie ze strony. Zapamiętywane są m.in: wybrana waluta oraz język, wyniki wyszukiwania i przeglądane obiekty. Ciasteczka funkcjonalne nie są niezbędne do prawidłowego działania strony internetowej, jednak umożliwiają użytkownikowi korzystanie z dodatkowych, wygodnych funkcji na stronie.

Jak długo ciasteczka ihr24.com są aktywne?

ihr24.com korzysta z ciasteczek różnego rodzaju, dlatego czas ich ważności się różni. Maksymalny czas ważności ciasteczek to 365 dni. Ciasteczka mogą zostać usunięte z przeglądarki w każdej chwili.

Jak rozpoznać ciasteczka ihr24.com?

Ciasteczka ihr24.com można znaleźć w ustawieniach przeglądarki.

Czy ihr24.com korzysta z ciasteczek dostarczanych przez strony trzecie?

NIE.

Kto ma dostęp do danych o ciasteczkach ihr24.com?

Wyłącznie ihr24.com ma dostęp do danych o ciasteczkach ihr24.com.

Czy ihr24.com monitoruje moją aktywność w Internecie?

Nie. ihr24.com statystycznie analizuje aktywność użytkowników na naszej stronie.

Gdzie mogę ustawić preferencje dotyczące ciasteczek?

W ustawieniach przeglądarki (np. Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) można wybrać, które ciasteczka mają być akceptowane, a które odrzucane. Konkretna lokalizacja ustawień ciasteczek zależy od tego, z jakiej przeglądarki korzystasz. Lokalizację ustawień można sprawdzić klikając w opcję "Pomoc" w Twojej przeglądarce.

Pamiętaj, że odrzucenie niektórych ciasteczek może uniemożliwić korzystanie z pewnych obszarów naszej strony.